Govor

Edvard Paulič

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji članice in člani odbora: v tem trenutku je zadržan kolega Doblekar, ki se nam bo pridružil čez nekaj minut.

Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili pa sodelujejo: kolegico in podpredsednico tega odbora, Nino Maurovič, bo zamenjal kolega Jože Lenar, ki ga lepo pozdravljam na seji, kolegico Anjo Bah Žibert nadomešča dr. Anže Logar, ki ga prav tako lepo pozdravljam na seji, kolega Branka Simonoviča nadomešča kolega Ivan Hršak, ki ga lepo pozdravljam na seji, kolegico Nado Brinovšek nadomešča kolega Franci Kepa, ki ga prav tako lepo pozdravljam na seji, in kolegico Ivo Dimic nadomešča gospod Aleksander Rebršek, ki ga prav tako lepo pozdravljam na tej seji. Besedo pa sedaj dajem kolegu Edvardu Pauliču, predsedniku Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, ki bo v nadaljevanju tudi vodil skupno sejo.

Izvolite, kolega Paulič.

Hvala lepa.

Kolegice in kolegi!

Začenjam 10. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in tudi sam pozdravljam vse prisotne na današnji seji.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: poslanka Nataša Sukič in poslanec Luka mesec.

Na seji pa kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: namesto poslanca Zvonka Černača poslanec dr. Anže Logar, namesto poslanke Jerce Koče poslanec Jože Lenart in namesto poslanca Soniboja Knežaka poslanec Predrag Bakovič.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red skupne seje: Gradnja kanalizacijskega kanala C0 preko ljubljanskega vodonosnika.

Ker do pričetka seje odborov nisva prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil posredovan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - GRADNJA KANALIZACIJSKEGA KANALA C0 PREKO LJUBLJANSKEGA VODONOSNIKA.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je dne 17. 5. 2019 na Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor naslovila zahtevo za sklic nujne seje odborov z navedeno točko dnevnega reda.

Kot gradivo k tej točki zahtevo Poslanske skupine SDS, za sklic nujne seje odborov s predlogi sklepov z dne 17. 5. 2019.

Na sejo so vabljeni: predlagatelj, Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke, vodja poslanske skupine Danijel Krivec, Simon Zajc, minister za okolje in prostor, Dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, Dragica Hržica, glavna inšpektorica na Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje in prostor, Agencija Republike Slovenije za okolje, Mag. Tomaž Ogrin, strokovni sodelavec Inštituta Jožef Stefan, Peter Svetina, Varuh človekovih pravic Republike Slovenije, Mag. Ladislav Košiček, Upravna enota Ljubljana, Izpostava Moste-Polje, Aleš Mrzel, predstavnik krajanov, Alpe Adria Green in pa Javno podjetje VOKA SNAGA, d.o.o.

Prehajamo na obravnavo navedene zahteve in sprašujem predstavnika predlagatelja, če želi podati dopolnilno obrazložitev?

Dr. Anže Logar, izvolite.