Govor

Nik Prebil

Hvala lepa.

Preden nadaljujem vas obveščam še, da gospod poslanko Anjo Bah Žibert nadomešča poslanec Marijan Pojbič.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odborov. Ker k dnevnemu redu sej ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje, ki je predlagan s sklicem. In tako prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA. Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je dne 23. 5. 2019 vložila zahtevo za sklic skupne seje Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo s točko dnevnega reda PROBLEMATIKA ZLORABE SOCIALNIH TRANSFERJEV NA PODLAGI FIKTIVNO PRIJAVLJENEGA PREBIVALIŠČA. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke s predlogi sklepov, ki naj bi jih sprejela odbora.

Na sejo so bili vabljeni v imenu predlagatelja Poslanske skupine SDS mag. Karmen Furman, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer, minister za notranje zadeve, ki ga v njegovem imenu državni sekretar mag. Sandi Čurin in pa predstavnik Državnega sveta.

Prehajamo na obravnavo omenjene točke. Najprej dajem besedo predstavniku predlagatelja mag. Karmen Furman za predstavitev zahteve za sklic nujne seje. Izvolite.