Govor

mag. Branislav Rajić

Dober dan vsem! Vse članice in člane odbora, vabljene ter preostale prisotne lepo pozdravljam.

Pričenjam 9. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Moram se opravičiti za ta majhen prostor, ampak niso računali na tako velik odziv. Sem zelo vesel, da so se vsi odzvali. Obveščam vas, da so zadržani in seje se ne morejo udeležiti naslednji člani odbora, to je gospod Ferenc Horváth, gospod Miha Kordiš in gospod Željko Cigler. Istočasno vas obveščam, da kolega Boris Doblekar nadomešča kolega Žana Mahniča in kolega Matjaž Han nadomešča dr. Milana Brgleza.

Na seji kot nadomestne člane in članice smo že omenile kdo so. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Tema je Problematika neustrezne športne infrastrukture v Republiki Sloveniji. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogo v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - ZAHTEVA POSLANSKE SKUPINE SDS ZA SKLIC NUJNE SEJE ODBORA Z DNE 24. maj 2019, ta je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem.

K točki dnevnega reda sem vabil: predlagatelje zahteve, prvopodpisanega gospoda kolega Danijela Krivca, dr. Jerneja Pikala, ministra za izobraževanje, znanost in šport, mag. Alenko Bratušek, ministrico za infrastrukturo, dr. Iztoka Puriča, ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Fundacijo za šport, Olimpijski komite Slovenije, Združenje športnih zvez, Športno unija Slovenije, Nogometno zvezo Slovenije, Rokometno zvezo Slovenije, Košarkaško zvezo Slovenije, Odbojkarsko zvezo Slovenije, Atletsko zvezo Slovenije, Smučarsko zvezo Slovenije, Gimnastično zvezo Slovenije, Plavalno zvezo Slovenije, Planinsko zvezo Slovenije, Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije, Fakulteto za arhitekturo, Toma Levovnik in Inštitut za športne gradnje, arh. Janeza Urbanca. Dodatno sem še vabil Zvezo waterpolskih društev Slovenije.

Besedo dajem predlagateljem zahteve za sklic seje, predstavniku poslanske skupine SDS.