Govor

mag. Branislav Rajić

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Pričenjam 7. redno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino v prijetni temperaturi v notranjosti ob 37 stopinj na ulicah.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora: Tomaž Lisec, Jelka Godec, Ferenc Horvŕth. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: gospod Franc Breznik namesto Žana Mahniča in gospod Blaž Pavlin namesto gospe Ljudmile Novak.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora. Imamo eno točko Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o skupnosti študentov – druga obravnava, EPA 495-VIII in druga točka Razno. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov z zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Pričenjam 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVAH ZAKONA O SKUPNOSTI ŠTUDENTOV – DRUGA OBRAVNAVA. V zvezi s to točko ste prejeli gradivo, ki je objavljeno na spletni strani Državnega zbora, in sicer: predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Vlade ter komentar Študentske organizacije Slovenije.

K tej točki dnevnega reda so vabljeni vsi, ki so navedeni v seznamu skupaj s sklicem seje, dodatno pa so še vabljeni Peter Pogačar iz Ministrstva za javno upravo, Direktorat za javni sektor in mag. Alojz Stana iz Ministrstva za finance.

Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. člena poslovnika. Rok za vlaganje amandmajev se je iztekel v petek, 21. 6. 2019. V poslovniškem roku pa so amandmaje vložili Poslanske skupine SDS, LMŠ, SMC, SD, DeSUS in SAB. Odboru predlagam, da v skladu s tretjo alinejo prvega odstavka 128. člena poslovnika ob koncu razprave glasujemo o vseh členih skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.)

Pričenjam drugo obravnavo zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Želi predlagatelj predloga zakona podati dopolnilno obrazložitev k členom predlaganega zakona? Gospod Franc Breznik, izvolite.