Govor

mag. Andrej Rajh

Hvala lepa.

Spoštovane kolegice in kolegi!

Naj vam uvodoma pojasnim, da bom sejo po pooblastilu predsednik Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor Edvarda Pauliča kot podpredsednik odbora vodil jaz.

Začenjam 13. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor.

Obveščam vas, da ni zadržanih članov odbora. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo Meira Hot namesto poslanca Janija Prednika, Tina Heferle namesto poslanke Lidije Mirnik, Nik Prebil namesto Jerce Korče in Boštjan Koražija namesto Željka Ciglerja. Tudi sam vse lepo pozdravljam.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red, ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO SPOROČILA KOMISIJE ČIST PLANET ZA VSE EVROPSKA STRATEŠKE DOLGOROČNA VIZIJA ZA USPEŠNO, SODOBNO, KONKURENČNO IN PODNEBNO NEVTRALNO GOSPODARSTVO. Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade 5. 6. 2019 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za obravnavo predloga stališča v Državnem zboru je danes. Predlog stališča je bil v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljen v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru ter Odboru za infrastrukturo okolje in prostor kot matičnemu delovnemu telesu. Prosim, državnega sekretarka, gospoda Marka Maverja, na Ministrstvu za okolje in prostor, da nam predstavi predlog stališča Republike Slovenije.

Izvolite.