Govor

Tina Heferle

Lepo pozdravljeni vsi skupaj.

Začenjam 37. sejo kolegija.

Na začetku vas obveščam, da ste bili dne, 13. junija 2019, z dopisom obveščeni, da boste na dnevni red uvrščeni tudi točki A1. - Dogovor o sklicu izredne seje Državnega zbora - in B1. - Predlog za obravnavo predlogov zakonov po nujnem postopku. Ter hkrati, da vam je bilo gradivo posredovano k 1. točki dnevnega reda. Naj preberem še pooblastili - Mašo Kociper nadomešča danes gospod Vojko Starović in pa gospoda Horvata nadomešča gospod Jernej Vrtovec.

Prehajamo na TOČKO A1. - DOGOVOR O SKLICU IZREDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA.

Gradivo torej zahtevo za sklic izredne seje ste prejeli včeraj z obvestilom o širitvi dnevnega reda današnje seje v zvezi s sklicem 24. izredne seje Državnega zbora predlagam sledeče. Predlog dnevnega reda je določen z zahtevo in se glasi: Interpelacija o delu in odgovornosti ministra za obrambo Karla Viktorja Erjavca. Datum seje je določen za petek 21. junija z začetkom ob 9. uri in do zaključka seje ter najava časa za razpravo za poslanske skupine ena točka pod tretjem odstavku iz 67. člena Poslovnika zbora do 30 minut za dopolnilno obrazložitev predlagatelja interpretacije in do 120 minut za razpravo predlagatelja ter do 30 minut za obrazložitev pisnega odgovora ministra na interpelacijo ter do 120 minut za razpravo ministra. Želi pri tej točki kdo besedo? (Ne.) Prehajamo na glasovanje.

Dajem prvi sklep na glasovanje: »Poslanske skupine k eni točki dnevnega reda 24. izredne seje Državnega zbora najavijo čas v skladu s tretjim odstavkom 67. člena Poslovnika zbora.«

Kdo je za? (Ugotavljam, da vse poslanske skupine soglasno.) Kdo je proti? (Nihče.)

Dajem drugi sklep na glasovanje: »Za dopolnilno obrazložitev ima predlagatelj interpelacije, to je skupina poslancev s prvopodpisanim Danijelom Krivcem na voljo do 30 minut za razpravo pa do 120 minut za obrazložitev pisnega odgovora ministra na interpelacijo do 30 minut ter do 120 minut za razpravo ministra.«

Kdo je za ta sklep? (Ugotavljam, da soglasno.) Kdo je proti? (Nihče.)

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na TOČKO B1. - PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGOV ZAKONOV PO NUJNEM POSTOPKU. Razpravljali in odločali bomo o treh predlogih Vlade ta obravnavo predlogov zakonov po nujnem postopku. Najprej o tem, da se po nujnem postopku obravnava predlog zakona o interventnem odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave.

Želi besedo predstavnik Vlade, gospod generalni sekretar.

Gospod Tramte, izvolite, imate besedo.