Govor

Edvard Paulič

En prav lep pozdrav!

Pričenjam 10. sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vas še enkrat lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da so se opravičili naslednje članice in člani odbora. Zvonko Černač, Ivan Hršak, Dušan Šiško, Nataša Sukič in pa Aleksander Reberšek. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo namesto poslanca Bojana Podkrajška, poslanec Marjan Pojbič in namesto poslanke Lidije Divjak Mirnik, poslanka Tina Heferle.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red za eno točko dnevnega reda in sicer, Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o letalstvu, skrajšani postopek.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel nobenega predloga za spremembo dnevnega reda, je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo torej na 1 TOČKO DNEVNEGA REDA - NA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O DOPOLNITVAH ZAKONA O LETALSTVU, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo dne 14. 3. 2019, posredovala Vlada s predlogom, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 29. seji dne 22. 3. 2019, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo: predlog zakona z dne 14. 3. 2019, mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj z dne 18. 4. 2019, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 24. 4. 2019 in dodatna pojasnila Ministrstva za infrastrukturo k predlogu zakona z dne 24. 6. 2019. Vsa navedena gradiva so objavljena na spletni strani Državnega zbora. V poslovniškem roku so bili vloženi amandmaji koalicijskih poslanskih skupin k 1., 2., 14. 20. členu. Na sejo so bili k obravnavi te točke povabljeni Ministrstvo za infrastrukturo, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj in Zakonodajno-pravna služba.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona v kateri bomo na podlagi 126. člena Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Na začetku dajem besedo predstavnikom Ministrstva za infrastrukturo državnemu sekretarju mag. Bojanu Kumru. Izvolite.