Govor

Gregor Perič

Vse članice in člane odbora, vabljene, ter ostale prisotne lepo pozdravljam in pričenjam 4. redno sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so danes z nami kot nadomestni člani sledeči poslanci oziroma poslanke: namesto poslanke Monike Gregorčič, je z nami kolegica poslanka Mateja Udovč in pa namesto kolega poslanca Edvarda Pauliča, je z nami danes poslanec Jože Lenart.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora in ker v poslovniško določenem roku nisem prejel predlogov za spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – LETNO POROČILO O IZVAJANJU UKREPOV ZAKONA O RAZVOJNI PODPORI POMURSKI REGIJI V OBDOBJU 2010-2019 V LETU 2017.

Odbor bo poročilo obravnaval kot matično delovno telo, v skladu s četrtim odstavkom, 41. člena Poslovnika Državnega zbora. Poročilo je Vlada poslala na podlagi 13. člena Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2019. K tej točki so vabljeni poleg Vlade še Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in pa Državni svet. Poleg letnega poročila ste kot gradivo prejeli tudi mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj in interesne skupine lokalnih interesov, z dne 18. 4. 2019.

Zdaj pa uvodno besedo dajem predstavniku Vlade, državnemu sekretarju, gospodu Alešu Cantaruttiju. Izvolite besedo.