Govor

Edvard Paulič

Spoštovani, pričenjam 14. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vas prav lepo pozdravljam.

Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: namesto poslanca Aleksandra Reberška, poslanka Iva Dimic. Prehajamo na določitev dnevnega reda seje Odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko, v zvezi s katero v poslovniškem roku nisem prejel nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O INTERVENTNEM ODVZEMU OSEBKOV VRST RJAVEGA MEDVEDA (URSUS ARCTOS) IN VOLKA (CANIS LUPUS) IZ NARAVE (ZIOMVN), ki ga je Državnemu zboru v obravnavo po nujnem postopku posredovala Vlada. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 37. seji, dne 14. 6. 2019 sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo: Predlog zakona z dne 12. 6. 2019, Mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 17. 6. 2019, skupno mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, z dne 17. 6. 2019 in dodatne obrazložitve Ministrstva za okolje in prostor, k predlogu zakona z dne 17. 6. 2019. Rok za vložitev amandmajev je do zaključka razprave o členih na seji odbora.

Na sejo so bili k obravnavi te točke vabljeni: Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, Lovska zveza Slovenije, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, Zavod za gozdove Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Zakonodajno-pravna služba. Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo na podlagi 126. člena Poslovnika, opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Sprašujem, ali želi besedo predstavnik Ministrstva za okolje in prostor? Gospod Maver, izvolite.