Govor

Ivan Hršak

Hvala lepa tudi vam za to dodatno obrazložitev. Sedaj pa prehajamo na razpravo in glasovanje o posameznih členih. V poslovniškem roku amandmaji k predlogu odloka niso bili vloženi. Glede na to, da ima predlog odloka le dva člena, predlagam, da na podlagi prvega odstavka 128. člena poslovnika združimo razpravo in glasovanje o obeh členih predloga odloka.

Ali kdo temu nasprotuje? Če ne, odpiram razpravo članic in članov Mandatno-volilne komisije. Želi kdo razpravljati? Vidim da ne. S tem zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje o členih predloga odloka. Na glasovanje dajem oba člena skupaj.

Kdo je za? (17 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da sta člena sprejeta.

S tem zaključujem obravnavo predloga odloka na matičnem delovnem telesu. Komisija bo pripravila poročilo, v katerem bo Državnemu zboru predlagala, da predlog odloka sprejme v predloženem besedilu. Prosim, da v skladu z drugim odstavkom 42. člena določimo poročevalca, ki bo predstavil poročilo na seji Državnega zbora. Če se strinjate, bom poročal sam. Hvala lepa.

Zaključujem to točko dnevnega reda in 12. sejo Mandatno-volilne komisije in vam želim uspešno delo še naprej. Hvala lepa.