Govor

Ivan Hršak

Pričenjam 12. sejo Mandatno-volilne komisije. Vse članice in člane komisije, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da so zadržani oziroma se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani komisije: Ferenc Horvat, na seji pa kot nadomestne članice oziroma člani komisije s pooblastili sodelujejo: Tina Heferle po pooblastilu nadomešča Lidijo Divjak Mirnik, Edvard Paulič nadomešča Braneta Goluboviča, Predrag Bakovič nadomešča mag. Bojano Muršič, Blaž Pavlin nadomešča Jožefa Horvata, mag. Andrej Rajh nadomešča Mašo Kociper, Miha Kordiš nadomešča dr. Mateja Tašnerja Vatovca, Jurij Lep nadomešča Franca Juršo, Željko Cigler nadomešča Violeto Tomić in pa dr. Milan Brglez nadomešča Matjaža Hana.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. točka – Predlog odloka o spremembah odloka o notranji organizaciji, delovnih mestih in nazivih v službah Državnega zbora. Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik točke je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA – PREDLOG ODLOKA O SPREMEMBAH ODLOKA O NOTRANJI ORGANIZACIJI, DELOVNIH MESTIH IN NAZIVIH V SLUŽBAH DRŽAVNEGA ZBORA, ki ga je Državnemu zboru predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Francem Juršo. Prejeli ste naslednje gradivo: predlog odloka objavljen na spletnih straneh Državnega zbora, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 13. 6. 2019 in mnenje Vlade z dne 20. 6. 2019.

K tej točki dnevnega reda sem vabil Franca Juršo kot prvopodpisanega predlagatelja, Zakonodajno-pravno službo in pa Ministrstvo za javno upravo.

Pričenjam obravnavo predloga odloka, v kateri bomo na podlagi 171. člena v povezavi s 126. členom Poslovnika Državnega zbora opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga odloka.

Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k členom predloga odloka? Izvolite, kolega Jurij Lep.