Govor

Igor Peček

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi! Začenjam 48. sejo Odbora za zadeve Evropske unije. Vsem v dvorani najprej želim lepo dobro jutro. Obveščam vas, da sem prejel dve opravičili, in sicer sta zadržana in se seje ne moreta udeležiti poslanka Nataša Sukič in poslanec dr. Franc Trček. Na seji pa bo kot nadomestni član dr. Milana Brgleza nadomeščal poslanec gospod Marko Koprivc.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije ter predstavniki Vlade ter Državnega sveta. Vse navzoče še enkrat prav lepo pozdravljam.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA SPLOŠNE ZADEVE (KOHEZIJSKA POLITIKA) LUKSEMBURG, 25. 6. 2019.

Gradivo k tej točke smo prejeli od Vlade dne 20. 6. 2019 na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Prosim dr. Nevenko Ribič, državno sekretarko v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, da nam predstavi izhodišča.

Izvolite.