Govor

Robert Polnar

Pa ste pritisnil, gospod poslanec? Ste? Dobro, v redu. Ali lahko tehnična služba preveri tole, glasovalno napravo? Prosim? Bomo zamenjali glasovalno napravo, samo trenutek.

Okej, se pravi, razpravljamo o amandmaju k 3. členu in o 3. členu. Amandma so vložile poslanske skupine koalicije. Vidim, da ni zanimanja za razpravo, začenjam glasovanje o amandmaju k 3. členu. Glasujemo.

Kdo je za? (9 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je amandma sprejet.

Poslanec Koprivc, očitno zdaj deluje. / oglašanje iz dvorane/ Okej, hvala lepa.

Odpiram razpravo o amandmaju k 4. členu in o 4. členu. Amandma so vložile poslanske skupine koalicije. Vidim, da ni interesa za razpravo. Glasujemo.

Kdo je za? (9 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je amandma sprejet.

In odpiram razpravo o amandmaju k 5. členu in o 5. členu. Ni interesa za razpravo. Glasujemo.

Kdo je za? (9 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je amandma sprejet.

Na ta način zaključujem razpravo o členih in vloženih amandmajih. V skladu s prej sprejeto odločitvijo odbora, prehajamo na glasovanje o vseh členih skupaj. Glasujemo.

Kdo je za? (9 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da so členi sprejeti.

S tem zaključujem obravnavo predloga zakona na Odboru za finance. Vsi sprejeti amandmaji bodo vključeni v dopolnjen predlog zakona, ki bo sestavni del poročila odbora. Določiti moramo še poročevalca za sejo Državnega zbora. Predlagam, da to poročilo podam sam. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.) V redu, hvala lepa.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O POSTOPKU SODNEGA VARSTVA NEKDANJIH IMETNIKOV KVALIFICIRANIH OBVEZNOSTI BANK, DRUGA OBRAVNAVA.

Predlagatelj zakona je Vlada. O predlogu zakona je bila dne 21. maja 2019 opravljena splošna razprava na 8. redni seji Državnega zbora in sprejet sklep, da je zakon primeren za nadaljnjo obravnavo. K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance, Ministrstva za pravosodje, Državnega sveta, Zakonodajno-pravne službe, Agencije za trg vrednostnih papirjev, Banke Slovenije in predstavniki Adriatic Slovenice, KBM Infond, družbe za upravljanje, Hranilnice LON - ki so se opravičili, Pozavarovalnice Sava - ki so se opravičili, Save pokojninske družbe, KD Skladov, družbe za upravljanje, Zavarovalnice Save, Skupine Prva, zavarovalniški holding, Prve osebne zavarovalnice, ki so se opravičili in Odvetniška zbornice Slovenije. Dodatno so bili k obravnavi te točke vabljeni tudi predstavnice in predstavniki Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, ki so se upravičili ter Vseslovenskega združenja malih delničarjev in Društva mali delničarji Slovenije. Prejeli smo dodatno gradivo k predlogu zakona, in sicer mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Državnega sveta, mnenje Sodnega sveta, pripombe in predloge Adriatic Slovenice, mnenje Agencije za trg vrednostnih papirjev in pripombe in predloge naslednjih gospodarskih družb: Sava pokojninske družbe, KD skladov družbe za upravljanje, Pozavarovalnice Sava in Save RE, Hranilnice Lon, KBM infond družbe za upravljanje, Prve osebne zavarovalnice, Prve Group in Zavarovalnice Sava. Prejeli smo tudi pripombe Odvetniške zbornice Slovenije, predloge za amandmaje Društva mali delničarji Slovenije, pripombe Vseslovenskega združenja malih delničarjev Slovenije, stališče Banke Slovenije z dne 27. 6., se pravi od včeraj in pa pregled amandmajev z današnjim dnem, 28. junijem 2019. Prejeli boste tudi novega, ki bo dopolnjen še z dodatnimi amandmaji poslanca Luke Mesca in Poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek. Rok za vlaganje amandmajev je k predlogu zakona potekel 24. 6. 2019. Amandmaje so vložile Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke k 12. členu predloga zakona, poslanske skupine koalicije k 28. členom predloga zakona, pri čemer je k 12. členu bila izvršena sprememba amandmaja z dne 27. junijem 2019. Amandmaje je vložil tudi poslanec Jože Tanko k prvem do vključno 33-im členu predloga zakona. Amandma je vložila tudi Poslanska skupina Nove Slovenije k 12. členu predloga zakona. Prejeli ste tudi predlog za amandmaje odbora, in sicer poslanskih skupin koalicije za novi 16.a člen predloga zakona. In danes smo prejeli tudi predloge za amandmaje odbora poslanca Luke Mesca, in sicer k 3., 21. in 25. členu predloga zakona. Prejeli pa smo tudi predloge za amandmaje odbora Poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek, in sicer k naslovu predloga zakona in 1. in 3. členu ter za nove 3.a do vključno 3.d člen in k novemu 26. členu predloga zakona. To je sedaj vse, kar se tiče amandmajev.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona. Prvi je na vrsti za besedo predstavnik Ministrstva za finance, to je državni sekretar gospod Metod Dragonja.

Izvolite.