Govor

Robert Polnar

Spoštovani gospe in gospodje! Začenjam 12. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne morejo udeležiti naslednji članice in člani odbora, in sicer poslanki Karmen Furman in Suzana Lep Šimenko ter poslanci Anže Logar, Andrej Šircelj in Franc Rosec. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo poslanec Predrag Baković namesto poslanca Matjaža Hana iz Poslanske skupine Socialnih demokratov, poslanka Maša Kociper namesto poslanca Franca Kramarja iz Poslanske skupine Stranke Alene Bratušek, poslanka Nina Maurovič namesto poslanke Andreje Zabret iz Poslanske skupine Lista Marjana Šarca, poslanec Jože Tanko namesto poslanca Franca Rosca iz Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke in poslanec Jernej Vrtovec namesto poslanca Jožefa Horvata iz Poslanske skupine Nove Slovenije.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red. Dne 21. junija 2019 sete prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda na podlagi 154.d člena Poslovnika Državnega zbora. Dne 27. 6. pa ste prejeli obvestilo o umiku A1 točke dnevnega reda. V poslovniškem roku nisem prejel drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, zato ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O OPRAVLJANJU PLAČILNIH STORITEV ZA PRORAČUNSKE UPORABNIKE, PO SKRAJŠANEM POSTOPKU.

Predlagatelj zakona je Vlada. Kolegij predsednika Državnega zbora je potrdil skrajšani postopek na 35. redni seji, dne 17. maja 2019. K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance Državnega sveta in Zakonodajno-pravne službe. Prejeli smo dodatno gradivo k predlogu zakona, in sicer mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance in mnenje Zakonodajno-pravne službe Državnega zbora. Amandmaje so vložile poslanske skupine koalicije, in sicer k vsem petim členom predloga zakona.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona in dajem besedo predstavnici Ministrstva za finance, državni sekretarki gospe Saši Jazbec.

Izvolite.