Govor

Zmago Jelinčič Plemeniti

Hvala lepa.

Še en dokument, tipičen izdelek Evropske unije – mnogo blebetanja, malo soli tukaj notri. Kaj bomo vse naredili, kako je treba spodbujati produktivnost, da bo večja blaginja. Zakaj pa zmeraj več denarja? Zmeraj več denarja je treba, zmeraj več je treba proizvajati. Pa dajte se enkrat zbrihtati. Naj se Evropska unija zbrihta, pa naj začne razmišljati na drugačen način o trajnostnem razvoj in o razvoju planeta in o okolju in o vsem skupaj.

Potem se govori o enakosti med spoloma. Pa enakost med spoloma je v Sloveniji že od nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije. Ampak mi še zmeraj trobimo enakost med spoloma. Dajte mi povedati, kje v Sloveniji ni enakosti med spoloma? Razen na sodiščih, kjer je sodnic 85 %. Tukaj pa ni enakosti med spoloma. Drugače pa…

Pa tukajle spet neko, da je treba – kaj jaz vem, energijsko intenzivni sektorji – jeklarsko, cement, kemikalije, proizvodnja avtomobilov se bodo začeli uporabljati novi proizvodnji postopki. Kakšni novi proizvodnji postopki? Treba je ene postopke prečrtati, ki so tako škodljivi za okolje, ampak to nobenega ne zanima, zato ker tukaj zadaj je samo denar. In Evropska unija dela samo za sebe oziroma dela se za Evropo gospodov, gospodarjev in pa za Evropo hlapcev in konec koncev mi, ki samo kimamo tej Evropi, bomo oziroma smo že pristali v Evropi hlapcev.