Govor

Igor Peček

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

Začenjam 49. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: dr. Franc Trček, gospa Nataša Sukič in gospa Alenka Jeraj. Na seji kot nadomesti člani odbora s pooblastili sodelujejo gospod Jani Möderndorfer nadomešča poslanca gospoda Gregorja Židana s poslanske skupine SMC, gospod Matjaž Nemec nadomešča poslanko mag. Meiro Hot iz Poslanske skupine SD in gospa Monika Gregorčič nadomešča poslanca gospoda Gregorja Periča iz Poslanske skupine SMC. Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče prav lepo pozdravljam, prav lepo pa pozdravljam tudi novega člana odbora, mag. Marka Koprivca.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje Odbora za zadeve Evropske unije. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora in naknadno dne 27. 6. še obvestilo o umiku 3. točke dnevnega reda. Umik točke z dnevnega reda seje določa 154.d člen Poslovnika Državnega zbora.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA ZAPOSLOVANJE, SOCIALNO POLITIKO, ZDRAVJE I VARSTVO POTROŠNIKOV, KI BO V BRUSLJU DNE 8. 7. 2019.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade dne 4. 7. 2019 na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Prosim gospoda Tilna Božiča, državnega sekretarja na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da nam predstavi izhodišča za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju sveta 8. 7. 2019.

Izvolite.