Govor

Spoštovani zbrani!

Pričenjam 10. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Pozdravljam vas vse vabljene in tudi ostale prisotne. Obveščam vas, da so se za današnjo sejo opravičili naslednje članice in člani odbora. Z nami še kolega Simonovič, ki bo odsoten od 11. ure naprej, tako da ga lepo pozdravljam še trenutno na seji. In pa kolega, kot nadomestni član sodeluje danes gospod Soniboj Knežak, ki ga prav tako lepo pozdravljam, ki nadomešča gospoda Janija Prenika. Tako.

Prihajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje, 21. avgusta 2019, ste prejeli naslednji dnevni red.

1. točka - poročila o delu in zaključni račun Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije za leto 2018.

2. točka - pobuda in vprašanja članov odbora.

Ker včeraj do dvanajste ure nisem prejel predloga za razširitev dnevnega reda oziroma za umik točke, je določen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Torej prihajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - POROČILA O DELU IN ZAKLJUČNI RAČUN SKLADA KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ IN GOZDOV REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2018.

Odbor je matično delovno telo, poročilo pa je obravnavamo na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora. K obravnavi te točke sem vabil: Vlado, Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije. Z nami je gospa direktorica, gospe Irena Majcen, ki jo lepo pozdravljam. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, z nami je državni sekretar dr. Jože Podgoršek, ki ga prav tako lepo pozdravljam, Kmetijsko-gozdarsko zbornice Slovenije, z nami je gospod predsednik Cveto Zupančič. Lepo pozdravljen na naši seji, gospod predsednik! Torej, poročilo o delu in zaključnem računu sklada z dne 27. junija 2019, ste prejeli s sklicem te seje. Naknadno ste včeraj, 3. septembra 2019, na e-klop prejeli še mnenje komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Preden dam besedo gospe Ireni Majcen, direktorja sklada sprašujem ali želi najprej besedo predstavnik Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Gospod Podgoršek, želite prvi besedo ali boste počakali na predstavitev? Hvala.

Torej, sedaj dajem besedo gospe direktorici, gospe Ireni Majcen, da predstavi poročilo.

Izvolite, gospa direktorica.