Govor

Robert Polnar

Spoštovane gospe in gospodje! Lepo pozdravljeni!

Začenjam 15. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da sta zadržana in se seje ne moreta udeležiti člana odbora poslanca Franc Rosec in Jožef Horvat. S sklicem seje ste prejeli dnevni red. V poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom, zato ugotavljam, da je določen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVI ZAKONA O UKREPIH REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KREPITEV STABILNOSTI BANK.

Predlagatelj zakona je skupina poslank in poslancev Levice s prvopodpisanim Lukom Mescem. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 38. seji 26. junija letos sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Dne 26. junija je poslanska skupina Levica vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za finance z obravnavano točko dnevnega reda. K obravnavi te točke so vabljeni poslanec Matej T. Vatovec iz Poslanske skupine Levica v imenu predlagatelja zahteve, Luka Mesec iz Poslanske skupine Levica v imenu predlagateljev predloga zakona, predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance in Zakonodajno-pravna službe. Dodatno sem povabil na sejo tudi predstavnice in predstavnike Ministrstva za okolje in prostor. Kot gradivo ste prejeli poleg predloga zakona še mnenje Zakonodajno-pravne službe Državnega zbora z dne 5. julija letos in mnenje Vlade z današnjim dnem. Rok za vložitev amandmajev je tekel do začetka obravnave predloga zakona in je sedaj zaključen. V poslovniškem roku je amandmaje vložila Poslanska skupina Levica in sicer k 1., 2. in 3. členu predloga zakona, amandmaji so bili vloženi danes.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Besedo dajem predstavniku predlagatelja, to je v imenu Poslanske skupine Levica poslanec Luka Mesec.

Gospod Mesec, prosimo za dodatno obrazložitev k členom predloženega zakona.

Izvolite.