Govor

Nik Prebil

Spoštovani kolegice in kolegi poslanci, spoštovani predstavniki Vlade, ostali vabljeni! Lepo vas pozdravljam na 13. nujni seji Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora, in sicer predsednik odbora gospod Zvonko Černač iz Poslanske skupine SDS in gospa Nataša Sukič iz Poslanske skupine Levica.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma umik katere od predlaganih točk je določen dnevni red seje, ki je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O NADZORU DRŽAVNE MEJE, ki poteka po nujnem postopku z oznako EPA, 688-VIII, ki ga je Državnemu zboru predložila Vlada.

Kot gradivo ste prejeli mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 3. 7. 2019. K tej točki pa so bili vabljeni predstavniki Ministrstva za notranje zadeve, predstavnica Zakonodajno-pravne službe in predstavniki Državnega sveta, ki so se s seje upravičili. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 39. seji dne 2. 7. 2019 sklenil, da se predlog zakona, kot rečeno, obravnava po nujnem postopku.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. K tej točki odboru predlagam, da obravnavo nadaljujemo na način, da razpravljamo po vrsti o posameznih členih ter sproti razpravljamo in glasujemo morebitnih amandmajih ter o morebitnih amandmajih odbora. Na koncu bomo glasovali še o vseh členih skupaj. Ali temu kdo nasprotuje? Ugotavljam, da ne. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k členom predlaganega zakona? Gospod državni sekretar imate besedo. Izvolite.