Govor

mag. Dejan Židan

Najlepša hvala.

To razumem kot predlog za bodoče, kajne? Ja. Hvala.

S tem, spoštovana in spoštovani, prehajamo na glasovanje o predlogu sklepa: »Sprejme se čas za obravnavo posameznih točk dnevnega reda 10. seje zbora, ki se bo pričela v torek, 9. julija 2019.« Glasujemo.

Kdo je za? (Ugotavljam soglasje.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Hkrati imam še vprašanje, spoštovane poslanke, spoštovani poslanci – glede na to, da se bo 10. seja zbora zaključila že v petek, 12. julija, predlagam, da sejo kolegija, na kateri bomo sprejemali terminski program za september in oktober, namesto v ponedeljek, 15. julija, kot je določeno s terminskim programom za julij, skličem za petek, 12. julija, ob deveti uri. Ali se predstavniki poslanskih skupin strinjate s tem? Najlepša hvala, imam popolno soglasje, zato bo ta sklic podpisan že danes in s tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – RAZNO. Za to točko ste prejeli dopis Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke v zvezi z obvestilom Vlade glede razlogov odsotnosti ministrice in ministrov pri obravnavi 1. točke dnevnega reda 10. seje Državnega zbora. Vmes kot informacija, v kolikor sem dobro informiran, je že prišlo do spremembe tega dopisa Vlade, nekaj verjetno zaradi komunikacije, ki je potekala med vrhom Državnega zbora in med predstavniki Vlade, nekaj pa tudi zaradi vašega dopisa verjetno, gospod Danijel Krivec in beseda je sedaj vaša, izvolite.