Govor

Gregor Perič

Vse članice in člane odbora, vabljene in ostale goste, lepo pozdravljam in želim lep dan. Pričenjam 6. sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da nimam obvestil, da bi bil kdo zadržan, glede udeležbe na tej seji. Imam pa dve pooblastili trenutno, in sicer, kot nadomestna poslanca na tej seji sodelujeta, torej na mesto poslanca Igorja Pečka je z nami poslanka Tina Heferle, iz Poslanske skupine LMŠ in namesto poslanke Monike Gregorčič je z nami poslanec Jani Möderndorfer iz Poslanske skupine SMC in pa še tretje pooblastilo, namesto poslanca Franca Kramarja je z nami poslanec Janko Bandelli, iz Poslanske skupine SAB. Se nam bo pridružil. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora in ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje tega odbora. Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - SICER NA PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O AVTORSKIH IN SORODNIH PRAVICAH PO SKRAJŠANEM POSTOPKU. Predlagatelj zakona je Vlada in kolegi predsednika Državnega zbora na 37. seji, 14. junija 2019, sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. K obravnavi te točke so bili vabljeni tako Vlada, kot Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, Zakonodajno-pravna služba in pa Državni svet. Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne, 29. avgust 2019, mnenje komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne, 21. junij 2019 in pa naknadno še pojasnilo v zvezi z mnenjem Zakonodajno-pravne službe, ki so nam ga poslali z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Kolegica me je obvestila, da boste to kopijo teh pojasnil tudi dobili na klop v kratkem. Rok za vložitev amandmajev se je iztekel v petek, 6. septembra 2019, in v tem poslovniškem roku so amandmaje vložile poslanske skupine LMŠ, SDS, SMC, SAB in DESuS, k 2., 3. in 4. členu, vse datirano, 6. september 2019. Zato pričenjam z drugo obravnavo predloga zakona in sprašujem ali želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona. Tako, da glede na to, da ta želja obstaja, predajam besedo Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, konkretno pa državnemu sekretarju gospodu Alešu Cantaruttiju. Izvolite besedo.