Govor

mag. Branislav Rajić

Lep dober dan vsem! Vse članice in člane odbora posebej lepo pozdravljam! Začenjam 11. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti: Dušan Šiško, Ferenc Horváth in Bojan Podkrajšek. Obvestil o nadomestnih članih nimamo.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora: mnenje odbora o zahtevi Državnega sveta za ponovno odločanje Državnega zbora o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na TOČKO DNEVNEGA REDA - MNENJE ODBORA O ZAHTEVI DRŽAVNEGA SVETA ZA PONOVNO ODLOČANJE DRŽAVNEGA ZBORA O ZAKONU O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O ORGANIZACIJI IN FINANCIRANJU VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA.

V zvezi s to točko ste prejeli gradivo, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, in sicer: zahtevo Državnega sveta, mnenje Zakonodajno-pravne službe in mnenje Vlade.

K tej točki dnevnega reda sem vabil Državni svet, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zakonodajno-pravno službo.

Uvodno besedo dajem predstavniku Državnega sveta, gospodu Bogomirju Vnučcu.