Govor

Blaž Pavlin

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjam 10. sejo Odbora za pravosodje. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: Željko Ciglar. Nadomeščanj za enkrat nimam najavljenih. Ker k dnevnemu redu se je ni bilo v predlogu za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - NA OBRAVNAVO LETNEGA POROČILA KOMISIJE ZA PREPREČEVANJE KORUPCIJE ZA LETO 2018 IN OCENO STANJA ZA LETO 2018, KI STA BILA DNE 31. MAJA 2019, OBJAVLJENA NA SPLETNIH STRANEH DRŽAVNEGA ZBORA.

Kot gradivo imamo na voljo še mnenje Komisije Državnega sveta za državno ureditev z dne 11. septembra 2019. K tej točki dnevnega reda smo vabili: Komisijo za preprečevanje korupcije, Ministrstvo za pravosodje, Ministrstvo za javno upravo in Državni svet.

Letno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije za leto 2018 in oceno stanja za leto 2018, je Državnemu zboru posredoval predsednik komisije za preprečevanje korupcije v skladu z 19. členom in s prvim odstavkom 20. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Odbor za pravosodje pa ga bo obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora, ki določa, da matično delovno telo obravnava poročilo, ki je bilo Državnemu zboru posredovano na podlagi zakona ali drugega predpisa praviloma v teh mesecih po posredovanju. Obravnava na seji Državnega zbora pa se opravi, če tako določa Poslovnik Državnega zbora ali če to predlaga matično delovno telo, ki v tem primeru pripravi predlog akta.

Pričenjamo z obravnavo letnega poročila Komisije za preprečevanje korupcije za leto 2018 in oceno stanja za leto 2018. Želi besedo predstavnik komisije za preprečevanje korupcije? Prosim, gospod predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, Boris Štefanec.