Govor

Tilen Božič

Hvala za besedo. Morda samo na kratko v zvezi z predlaganim sklepom številka 9, ki se nekako tiče tega našega področja. Kar se nas tiče, se pravi ministrstva podpiramo takšno sodelovanje, tudi smo seznanjeni z nekaterimi projekti na tem področju, ki daje zanimive rezultate. Je potrebno opozorit, da se pravi je treba, ko govorimo o CUDV-jih oziroma VDC-jih to dejavnost seveda prilagodit vedno tako nekim zmožnostim, zanimanju teh uporabnikov in ne nazadnje tudi je treba pazit malo na ta varnostni ali pa varstveni vidik.

Od tu naprej bi tudi povedal naslednjo reč, da ko se odločajo, kakšne programe oziroma kako bodo izpeljali ta svoj program so pri tem avtonomni. Se pravi glede na cilje, ki jih imajo, glede na namen za katerega so bili ustanovljeni pogledajo kaj je tisto, kar bi nekako njihovim varovancem najbolj prišlo prav, da dosežejo cilje, ki so si jih zastavili. Potem to tudi potrdi svet zavoda. Tako da z našega vidika lahko rečem, da seveda kar se tega sklepa tiče nimamo težav, se pravi na nek način opozarjamo na to, da je to tudi neka možnost, naj jo morda preučijo, vidijo če bi jo vključili v svoje programe in seveda se po svoji strokovni plati tudi odločijo, ali to njim ustreza oziroma ali je primerno, ali ne.

Dodatno bi samo še omenil tole reč, ko je bilo potem nekaj besed rečeno glede dejavnosti do dolžnosti z registracijo in tako naprej. Seveda v nekaterih primerih lahko pride do tega, da bi bilo potrebo registrirati, ampak je pa spet treba pogledati druge predpise, ki to definirajo, ker je zelo odvisno od tega na kakšen način se to izvaja, kakšen obseg je tega in tako naprej, ali dejansko pride do te potrebe, da se takšna dejavnost doregistrira. To je to. Hvala.