Govor

Spoštovane kolegice in kolegi ter cenjeni gostje, ponovno pozdravljeni na današnji 2. seji Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pričenjamo 14. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Obveščam vas, da so zadržani… Imamo kaj zadržanih? Trenutno še ne. Tudi nadomestil še nisem prejel. / medsebojni pogovor/ Torej, imamo eno, zadržanje kolega Branko Simonovič, da je službeno odsoten. Nadomestil nimam nobenih.

Tako, da prehajamo na določitev dnevnega reda seje tega odbora. S sklicem seje, 23. Avgusta v 2019, ste prejeli naslednji dnevni red:

1. točka - nujni ukrepi v čebelarstvu.

Ker do pričetka seje odbora nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen dnevni red seje kot je bil določen s sklicem.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - NUJNI UKREPI V ČEBELARSTVU.

Sejo sem sklical na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, ki je tudi pripravila gradivo, ki ste ga prejeli s sklicem seje. Kot ste opazili, čebelarska zveza predlaga tudi sprejetje nekaterih sklepov. Vsebina teh se nanaša na več ministrstev, zato predlagam, da se v okviru razprave predstavnikom ministrstva opredelijo tudi do predloga sklepov. K tej točki sem vabil: Čebelarsko zvezo Slovenija, med nami pozdravljam gospoda predsednika, gospoda Noča. Lep pozdrav! Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, z nami je državni sekretar dr. Podgoršek. Ponovno pozdravljeni lepo na naši seji! Ministrstvo za okolje in prostor, gospoda državnega sekretarja prav tako pozdravljam, Ministrstvo za finance, prav tako vas pozdravljam, gospa državna sekretarka in Kmetijsko gozdarsko zbornico, tukaj vidim predstavnika gospoda Jagodica. Lep pozdrav! Naknadno smo včeraj, 3. septembra 2019, povabili še Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve, enake možnosti. Z nami je gospod Tilen Božič, ki ga prav tako lepo pozdravljam. Ministrstvo za zdravje. Imamo predstavnika Ministrstva za zdravje? Do tega trenutka še nimamo. V redu.

Torej, glede na to, da je pobudnik seje Čebelarska zveza Slovenije predlagam, da damo najprej njenemu predsedniku, gospodu Boštjanu Noču, potem bom dal besedo Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, naknadno bo dobil besedo predstavnik ministrstva za okolje, Ministrstvo za finance in na koncu tudi predstavnik Kmetijsko gozdarske zbornice.

Tako. Sedaj gospod predsednik Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije. izvolite.

Naknadno ste še prejeli predloge sklepov naše podpredsednice in članice tega odbora, gospe Maurovič, tako da si jih do konca te seje nekako pregledate in daste mnenje o teh sklepih.

Sedaj pa gospod Noč, izvolite. Beseda je vaša.