Govor

Vojko Starović

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

Pričenjam 11. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Na seji bodo kot nadomestni člani in članice Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide sodelovali Anja Bah Žibert namesto Suzane Lep Šimenko ter Matej T. Vatovec, namesto Primoža(?) Koražije. Lepo pozdravljena, tudi vama dvema. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem, tak kot ste ga prejeli.

Torej, 1. točka: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialno varstvenih prejemkih, skrajšani postopek, 2. točka: Predlog zakona o spremembah Zakona o usklajevanju transferjev posameznikom in gospodinjstvom v Republiki Sloveniji, druga obravnava, ter 3. točka: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o enakih možnostih žensk in moških, druga obravnava, 4. točka: Razno.

Prehajamo na 1. TOČKO - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O SOCIALNO VARSTVENIH PREJEMKIH. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora in sicer predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide, dopis Slovenske filantropije in ostalih sopodpisnikov, dopis ZPMS in ostalih podpisnikov, pripombe Delavske svetovalnice, mnenja lokalnih skupnosti in vloženi amandmaji. Kdo so vabljeni, je razvidno iz sklica.

Kolegij predsednika Državnega zbora je sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. in 142. Člena Poslovnika. K predlogu so bili vloženi amandmaji in sicer, s strani Poslanske skupine Levica in predlogi za amandmaje odbora s strani Poslanske skupine SDS. To bomo danes dobili na mizo, ker so šele danes prišli.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Želi besedo predlagatelj?

Izvolite, gospod Tilen Božič.