Govor

Lep pozdrav! Dobrodošli na 8. redni seji Komisije za nadzor javnih financ!Vse prisotne lepo pozdravljam in vas prosim, da se zaradi magnetograma ob predstavitvi predstavite.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje.

In sicer, s sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red:

1. točka - Poročilo o izvrševanju proračuna Republike Slovenije za leto 2019 v obdobju januar-junij EPA 738/8,

2. točka - revizijsko poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije poslovanje Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoj investicij in turizma,

3. točka - revizijsko poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije doseganje ciljev uvedbe javno zasebnega partnerstva.

Sedaj v predlogu za spremembo dnevnega reda ob predviden roku nisem prejel. Obveščam, da poslanca Janeza Janšo nadomešča poslanec Boris Doblekar in da se je za sejo opravičil poslanec Aleksander Reberšek Nova Slovenija.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - POROČILO O IZVRŠEVANJU PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2019, OBDOBJE JANUAR-JUNIJ 2019.

Gradiva za to točko so naslednja: poročilo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, potem je priloga Slovenske obveščevalne varnostne agencije, ki so jo člani prejeli 9. 8. s posebno pošiljko interno in mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 11. 9., ki je objavljeno na e-klopi na spletnih straneh Državnega zbora. Za obravnavo poročila je komisija matično delovno telo. K tej točki so bili s sklicem seje vabljeni dr. Andrej Bertoncelj minister za finance, Vlada Republike Slovenije in Ministrstvo za finance. Naknadno smo na sejo povabili še predsednico Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance mag. Marijo Lah. Predlagam, da uvod v razpravo podajo predstavniki Ministrstva za finance, potem če bo želela bo besedo dobila predstavnika Državnega sveta nato bomo prešli na razpravo poslank in poslancev Državnega zbora. Naj omenim še, da poslanca Jožeta Lenarta nadomešča poslanka Andreja Zabret.

Ministrstvo za finance, beseda je vaša.