Govor

Edvard Paulič

Hvala lepa.

Odpiram razpravo, če želi kdo razpravljati. Ugotavljam, da ne. Tako, da prehajamo na glasovanje in na glasovanje dajem naslednji predlog mnenja odbora: »Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor podpira predlog stališča Republike Slovenije do predloga sklepa sveta o podpisu v imenu Evropske Unije in začasni uporabi sporazuma o časovnih omejitvah dogovorov o zagotavljanju zrakoplova s posadko med Združenimi državami Amerike, Evropsko Unijo, Islandijo in Kraljevino Norveško, ki ga je predložila vlada in predlagal odbor za zadeve Evropske Unije, da predlog stališča sprejme.« Prehajamo na glasovanje.

Kdo je za? (10 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Določiti moramo še poročevalca, ki bo poročilo odbora predstavil na seji pristojnega odbora in predlagam, da poročilo predstavi poslanec Andrej Rajh.

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI UREDBE ŠTEVILKA 715/2007 O HOMOLOGACIJI MOTORNIH VOZIL GLEDE NA EMISIJE IZ LAHKIH POTNIŠKIH IN GOSPODARSKIH VOZIL IN ODSTOPU INFORMACIJ O POPRAVILU IN VZDRŽEVANJU VOZIL. Na sejo so bili za obravnavo te točke kot predstavniki Vlade povabljeni predstavniki Ministrstva za infrastrukturo. Gradivo k tej točki je poslala Vlada dne, 18. 7. 2019, na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske Unije. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora in odbora za zadeve Evropske Unije posreduje svoje mnenje. Ponovno dajem besedo gospe Mauhler kot predstavnici Vlade. Izvolite.