Govor

Edvard Paulič

Hvala lepa.

Želi besedo še kdo? Želi besedo predstavnik Vlade? Ne želi. Zaključujem torej razpravo in prehajamo na odločanje.

Na glasovanje dajem naslednje mnenje:

»Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor podpira mnenje Zakonodajno-pravne službe o pobudi Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij Ljubljana in Društva za ohranjanje naravne dediščine Slovenije, Ljubljana, za oceno ustavnosti Zakona o interventnem odvzemu osebkov vrste rjavega medveda in voka iz narave.« Prehajamo torej na glasovanje. Glasujemo.

Kdo je za? (13 članov.) Kdo je proti? (2 člana.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Odbor bo pripravil poročilo v katerega bo sprejeto mnenje vključeno in ga poslal Zakonodajno-pravni službi, ki v skladu z 266. členom Poslovnika Državnega zbora pripravi odgovor za Ustavno sodišče.

S tem zaključujem a1 točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - NA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O DOPOLNITVAH STANOVANJSKEGA ZAKONA, KI GA JE DRŽAVNEMU ZBORU V OBRAVNAVO PO SKRAJŠANEM POSTOPKU POSREDOVAL DRŽAVNI SVET.

Kolegij predsednika Državnega zbora je na 36. seji dne 7. 6. 2019 sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo. Predlog zakona z dne 16. 5. 2019, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 27. 8. 2019, mnenje Vlade z dne 18. 7. 2019 in podpora Zveze društev upokojencev Slovenije k predlogu zakona z dne 7. 6. 2019. V poslovniškem roku so bili vloženi amandmaji Poslanske skupine SD k 1. in 3. členu, ter sprememba amandmaja k 1. členu in pa poslanske skupine SDS k 1. členu. Prejeli ste tudi pregled amandmajev z dne 10. 9. 2019. Na sejo so bili k obravnavi te točke povabljeni: predlagatelj Državni svet, Ministrstvo za okolje in prostor, Gospodarska zbornica Slovenije, Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije in pa Zakonodajno-pravna služba.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona o kateri bomo na podlagi 126. člena Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Najprej dajem besedo predstavniku predlagatelja, da nam poda dopolnilno obrazložitev k predlogu zakona. Državni svetnik gospod Kontič, izvolite.