Govor

Edvard Paulič

Spoštovani, pričenjam 12. sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vse prisotne prav lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da so se opravičili naslednje članice in člani odbora: Dušan Šiško, Nataša Sukič in pa Aleksander Reberšek. Na seji pa kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: namesto poslanca Soniboja Knežaka poslanec Samo Bevk, namesto poslanca Janija Prednika poslanec Marko Koprivc in pa namesto poslanca Luka Mesca poslanka Violeta Tomić.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red s tremi točkami. Po sklicu seje v četrtek, 5. 9. 2019, pa sem vam posredoval predlog v zvezi z dnevnim redom in sicer sem predlagal, da se dnevni red današnje seje razširi z novo točko dnevnega reda. In sicer pobuda Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij Ljubljana in društva za ohranjanje naravne dediščine Slovenije Ljubljana za oceno ustavnosti Zakona o interventnem odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave.

Prehajamo na odločanje o navedem predlogu za širitev in sprašujem, če želi svoje stališče predstaviti kateri od predstavnikov poslanskih skupin? Ugotavljam, da ne, tako da prehajamo na glasovanje. Glasujemo.

Kdo je za? (12 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je predlog za širitev sprejet in sprejeto razširitev bomo obravnavali kot novo A1 točko.

Prehajamo na 1A TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA POBUDE PRAVNO-INFORMACIJSKEGA CENTRA NEVLADNIH ORGANIZACIJ LJUBLJANA IN DRUŠTVA ZA OHRANJANJE NARAVNE DEDIŠČINE SLOVENIJE LJUBLJANA ZA OCENO USTAVNOSTI ZAKONA O INTERVENTNEMU ODVZEMU OSEBKOV VRST RJAVEGA MEDVEDA IN VOLKA IZ NARAVE, ki jo bomo obravnavali na podlagi drugega odstavka 265. člena Poslovnika Državnega zbora.

Prejeli ste naslednje gradivo: pobudo za oceno ustavnosti z dne 17. 7. 2019, mnenje Vlade z dne 8. 8. 2019, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 28. 8. 2019 in pa stališče Zveze ekoloških gibanj k pobudi z dne 10. 9. 2019. Na sejo odbora sta bila vabljena Zakonodajno-pravna služba ter Ministrstvo za okolje in prostor. Prehajamo na obravnavo. Kot prvi dajem besedo predstavnici Zakonodajno-pravne službe gospa Arko Fabjan.

Izvolite.