Govor

Matjaž Nemec

Spoštovane kolegice, dragi kolegi, pričenjam s 40. Sejo Odbora za zunanjo politiko. Naj omenim, da je na današnji seji zagotovljeno simultano prevajanje iz angleškega jezika v slovenski jezik in obratno.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: opravičuje se gospod Ferenc Horváth, opravičuje se gospod Primož Siter. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo pa: namesto gospe oziroma mag. Meire Hot mag. Marko Koprivc, namesto gospoda Aljaža Kovačiča gospod Edvard Paulič, namesto gospoda Nika Prebila gospod Jože Lenart, namesto Zmaga Jelinčiča Plemenitega je z nami gospod Dušan Šiško, namesto mag. Andreja Širclja je z nami gospod Boris Doblekar, namesto dr. Mateja T. Vatovca je z nami dr. Franc Trček in še zadnja, namesto gospe Nine Maurovič je z nami gospa Lidija Divjak Mirnik.

Pozdravljam še enkrat vse goste, ki ste danes z nami, še posebej pa njegovo ekscelenco gospoda Markuu Virri, veleposlanika Republike Finske v Republiki Sloveniji, dr. Zorana Stančiča, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in evropskega poslanca, dr. Milana Brgleza. Na sejo so bili vabljeni tudi predstavniki Urada predsednika Republike Slovenije, Kabineta predsednika Vlade ter Ministrstva za zunanje zadeve.

Besedo tako dajem mag. Marku Koprivcu, podpredsedniku Odbora za zadeve Evropske unije. Izvolite.