Govor

mag. Branislav Rajić

Dober dan!

Vse članice in člane Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino lepo pozdravljam enako vabljene ter ostale prisotne!

Pričenjam 13. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti sicer samo eden poslanec gospod Ferenc Horvat, na seji kot nadomestni član in članice odbora s pooblastili sodelujejo gospod Jožef Horvat namesto Tadeje Šuštar, gospa Andreja Zabret namesto Lidije Divjak Mirnik in gospod Jože Lenart namesto Aljaža Kovačiča.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora: 1. točka - Sofinanciranje investicij v objekte šolske in predšolske infrastrukture v lastni občin s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Smo torej pri 1. TOČKO DNEVNEGA REDA.

Na spletni strani Državnega zbora je s sklicem objavljeno naslednje gradivo: zahteva Poslanske skupine Nove Slovenije - krščanski demokrati za sklic nujne seje odbora z dne 4. september 2019 ter dopis Skupnosti občin Slovenije z dne 9. september 2019. K točki dnevnega reda sem vabil predlagatelja zahteve Poslansko skupino Nove Slovenije Jožefa Horvata, ministra za izobraževanje, znanost, šport in mladino dr. Jerneja Pikala, dr. Andreja Bertonclja ministra za finance, Tina Kampla direktorja Urada Republike Slovenije za mladino, Berto Menart župana Občine Logatec, Skupnost občin Slovenije, Združenja občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije.

Besedo dajem predlagateljem zahteve za sklice seje, predstavniku Poslanske skupine Nova Slovenija, gospodu Jožefu Horvatu.

Izvolite.