Govor

mag. Branislav Rajić

Dober dan! Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam! Pričenjam 9. redno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne moreta udeležiti kolega Ference Horvat in kolega Miha Kordiš. Na seji kot nadomestni člani sodelujejo kolega Jože Tanko namesto Žana Mahniča, kolega Boris Doblekar namesto kolegice Jeke Godec. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora. 1. točka – predlog zakona o spremembi Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, druga obravnava. In 2. točka – poročilo o uresničevanju resolucije o raziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije za obdobje 2011-2020 in za obdobje 2015-2017. 3. točka – razno.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red kot ga imate pred seboj. Članice in člane odbora obveščam, da bomo zaradi krajše zadržanosti ministra za izobraževanje, znanost in šport najprej začeli z obravnavo 2. točke dnevnega reda. Ali mogoče kdo temu nasprotuje? Če nasprotuje več kot ena tretjina imamo problem, drugače pa se šteje, da smo lahko to inverzijo naredili.

Če ne, pričenjam obravnavo, in sicer 2. TOČKE DNEVNEGA REDA – POROČILO O URESNIČEVANJU RESOLUCIJE O RAZISKOVALNI INOVACIJSKI STRATEGIJI SLOVENIJE 2011-2020 ZA OBDOBJE 2015-2017. V zvezi s to točko ste prejeli poročilo, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Dodatno pa ste prejeli še mnenje Komisije Državnega sveta za kulturo, znanost, šolstvo in šport. K tej točki dnevnega reda sem vabil Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Državni svet in Službo Vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Besedo dajem predstavniku predlagatelja poročila, predstavniku Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dr. Bohu. Izvolite.