Govor

Marko Bandelli

Hvala, predsednik.

Kaj drugega dodati kot tisto, kar ti sam športnik kolega tudi pove, iz prve roke.

Mi v Stranki Alenke Bratušek se strinjamo. Četudi ne zgleda, sem ljubitelj športa. Naša predsednica je krepko več, tudi zelo aktivna pri tem. Ampak ne glede na to, mislim, da je to ena pobuda za podpreti. Dobra pobuda, taka, ki združuje, ne deli. Obratno. Videli smo, ne samo v tem dogodku, v tej odbojki – ni me sram povedati, ampak nisem gledal niti ene tekme, ker nisem imel času – ampak sem sledil. Ampak je bilo lepo in zanimivo gledati kako je narod skupaj. Ne glede, ne ekonomsko, ne politično, niti ne versko, ampak združuje popolnoma vse skupaj. Mislim, da je to zelo dobro. In če to začnemo vzgajati že pri otrocih, se pravi v šolah, mislim, da je to zadevo samo za podpreti.

Večkrat veste sami kakšne so težave na podeželju za športne dejavnosti zaradi infrastrukture. In te infrastrukture nismo, tisti, ki imajo občine v katerih je pa 90 %, ki niso mestne ali pa niso večje občine, imajo velike težave predvsem s tem. Tukaj sem večkrat dal pobudo tudi sam, ko sem bil župan, da se dajmo z občinami združiti in dajmo investirati skupaj v te infrastrukturne objekte, ker ni potrebno, da ima vsaka občina popolnoma vso infrastrukturo. Ni potrebno. Potem se ta zadeva zvodeni. Ne dobiš pravih kadrov, ne sistem, ne druženja. Podpirati na kakšen način investicije z združevanjem pri tej zadevi.

Kar je tu sedaj z naše strani absolutno podpiramo sklepe. To ni noben problem. Daleč od tega. Pobudo, še enkrat ponavljam, podpiramo. Smo pa na strani Ministrstva za delo, ne bi želeli, da bi to bil dela prosti dan. Absolutno ne, ker mislim, da to ne bi bilo dobro za državo. Drugače pa podpiramo iniciativo in smo za in bomo podprli katerokoli drugo pobudo v tej smeri. Tako ne razen dan kave, ko sem bral, da je danes. Tudi kave ne pijem, tako da me ni tako presenetilo. Ampak dan športa pa bi bilo zanimivo, da bi vsi skupaj, tudi v parlamentu naredili, če ne drugega en šah na vrhu. Tudi to je šport.

Toliko z moje strani, predsednik. Hvala lepa.