Govor

Igor Peček

Hvala lepa.

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, spoštovani gostje, začenjam 56. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da sem prejel eno opravičilo in sicer o odsotnosti - zaradi službenih obveznosti na seji ne bo sodeloval gospod Zmago Jelinčič Plemeniti. Hkrati pa vas obveščam tudi, da sem prejel pooblastilo gospe Nine Maurovič, ki na seji odbora nadomešča gospoda Nika Prebila.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče še enkrat prav lepo pozdravljam.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Spoštovani kolegice in kolegi, če se strinjate, bi 5. in 6. točko dnevnega reda obravnavali skupaj, tako da bi predstavitev in razpravo o predlogih proračunov Republike Slovenije za leti 2020 in 2021, opravili skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.) Ne, hvala.

Tako prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA SPLOŠNE ZADEVE, LUKSEMBURG, 15. 10. 2019. Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade, dne 10. 10. 2019, na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado, v zadevah Evropske unije.

Prosim gospoda Dobrana Božiča, državnega sekretarja na Ministrstvu za zunanje zadeve, da nam predstavi izhodišča.

Gospod Božič, imate besedo.