Govor

Andrej Šircelj

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, spoštovani predstavniki Vlade, ostali gostje, pričenjam 43. sejo Odbora za zunanjo politiko in vas na začetku obveščam, da so odsotni in se seje ne morejo udeležiti naslednji poslanci oziroma poslanke: gospod Matej Tonin, gospod Ferenc Horváth in gospod Zmago Jelinčič Plemeniti so odsotni in za njih velja opravičilo. Hkrati vas želim obvestiti, da mag. Branislav Rajić nadomešča poslanca Gregorja Židana, obratno, se opravičujem – Gregor Židan nadomešča Branislava Rajića, se opravičujem, gospod Jože Lenart nadomešča gospoda Nika Prebila, gospod Igor Peček nadomešča gospoda Aljaža Kovačiča, gospa Nataša Sukič nadomešča gospoda Primoža Siterja, dr. Franc Trček nadomešča dr. Mateja Vatovca.

Obveščam vas tudi hkrati, da so na seji povabljeni predstavniki Urada predsednika Republike Slovenije, Kabineta predsednika Vlade ter predstavniki Vlade. Dne 8. oktobra smo prejeli opravičilo predsednika Vlade in državnega sekretarja za evropske zadeve v Kabinetu predsednika Vlade.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje Odbora za zunanjo politiko. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. V poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, zato je dnevni red določen takšen, kot ste ga prejeli s sklicem. Še želim vas dodatno obvestiti, da gospod Gregor Perič nadomešča gospo Moniko Gregorčič.

Kolega Peček, izvolite, beseda je vaša.