Govor

mag. Dejan Židan

Okej, hvala za opozorilo. Seveda gre za vsako točko. Časovnico oziroma najavo časa pa boste dobili danes, takoj po tem sestanku.

Če se strinjate, prehajamo na glasovanje o naslednjih predlogih sklepov. Prvi predlog sklepa: Prvič, v skladu z drugim odstavkom 58. člena Poslovnika Državnega zbora se na dnevni red 26. izredne seje Državnega zbora uvrstita naslednji točki dnevnega reda: prvič, predstavitev Proračunskega memoranduma 2020-2021, Predloga proračuna Republike Slovenije za leto 2020 in Predloga proračuna Republike Slovenije za leto 2021. Drugič, obvestilo predsednika Vlade, da bo funkcijo ministra brez resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo namesto dr. Iztoka Puriča začasno opravljala mag. Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo. Glasujemo.

Kdo je za? (Vsi.)

Ugotavljam, da je sklep soglasno sprejet.

Drugi predlog sklepa: Za predstavitev navedenih dokumentov na seji Državnega zbora imata predsednik Vlade in minister za finance na voljo skupaj do 60 minut.

Glasujemo.

Kdo je za? (Vsi.)

Ugotavljam, da je sklep soglasno sprejet.

Naslednji predlog sklepa: Poslanske skupine k eni točki dnevnega reda izredne seje Državnega zbora najavijo čas v skladu s tretjim odstavkom 67. člena Poslovnika Državnega zbora.

Glasujemo.

Kdo je za? (Vsi.)

Ugotavljam, da je sklep soglasno sprejet.

In še zadnji predlog sklepa: Za uvodno obrazložitev imata predlagatelja predlogov zakonov na voljo do pet minut, za razpravo pa do 30 minut. Vlada ima za uvodno predstavitev mnenja k predlogu zakona na voljo do pet minut in 30 minut za razpravo.

Glasujemo.

Kdo je za? (Vsi.)

Ugotavljam, da je sklep soglasno sprejet.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na OBRAVNAVO PREDLOGOV ZAKONOV PO NUJNEM POSTOPKU.

Kolegij v okviru te točke razpravlja in glasuje o predlogu Vlade, da Državni zbor Predlog zakona o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju za leto 2020 in 2021 ter izredni uskladitvi pokojnin obravnava po nujnem postopku.

Besedo dajem predstavniku Vlade, generalnemu sekretarju, gospodu Stojanu Tramtetu.