Govor

mag. Dejan Židan

Spoštovane poslanke, spoštovani poslanci, predstavniki vlade, ostali prisotni, lep pozdrav!

Pričenjam 44. sejo kolegija ter pozdravljam vse prisotne. Obveščam vas, da sem vam včeraj z dopisom poslal gradivo k 1. točki dnevnega reda. Nimam nobenega obvestila o nadomeščanju.

Prehajamo na 1. TOČKO – DOGOVOR O SKLICU IZREDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA.

S sklicem seje kolegija ste prejeli osnutek časovnega poteka obravnave predlogov proračunov za leti 2020 in 2021 ter razpored sej delovnih teles za nujno obravnavo. Dodatno gradivo k tej točki, to je zahtevo skupine poslancev, s prvopodpisanim Branetom Golubovićem z dne 3. oktobra 2019 za sklic izredne seje zbora, ste prejeli včeraj z dopisom. O sklicu izredne seje zbora na podlagi zahteve skupine poslank in poslancev s prvim podpisanim gospodom Danijelom krivcem, se bomo dogovarjali na seji kolegija drugi teden, ki bo predvidoma v torek, 8. oktobra ob 8.30. V zvezi s sklicem 26… Zmago, zdravo. V zvezi s sklicem 26. izredne seje Državnega zbora tako predlagam sledeče:

1. Predlog dnevnega reda se glasi: Predstavitev proračunskega memoranduma 2020/2021, Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2020 in Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2021.

2. Obvestilo predsednika Vlade, da bo funkcijo ministra brez resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo namesto dr. Iztoka Puriča, začasno opravljala mag. Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo.

3. Predlog zakona o spremembi Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju v prvi obravnavi.

4. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu v prvi obravnavi.

5. Predlog zakona o spremembah Zakona o dohodnini. Tudi to v prvi obravnavi.

Datum seje: ponedeljek, 7. oktober 2019 s pričetkom ob 10. uri do zaključka. Najava časa za razpravo: predsednik Vlade in minister za finance imata za prestavitev do 60 minut. To je tretji odstavek 156. člena Poslovnika. Za poslanske skupine ena točka po tretjem odstavku 67. člena Poslovnika zbora. In do pet minut za dopolnilno obrazložitev predlagatelja predlogov zakonov in do pet minut za predstavitev menja Vlade ter do 30 minut za razpravo predlagateljev predlogov zakonov in do 30 minut za razpravo Vlade. To velja za 3., 4. in 5. točko.

S tem spoštovane in spoštovani, odpiram razpravo. Ni razprave. / oglašanje iz dvorane/

Ja, izvolite.