Govor

Gregor Perič

Spoštovani članice in člani odbora, vabljeni in ostali, lep pozdrav. Pričenjam 13. nujno sejo Odbora za gospodarstvo in vas obveščam, da z nami kot nadomestni članice in člani sodelujejo: torej namesto dr. Franca Trčka sodeluje z nami gospa Nataša Sukič, namesto gospoda Soniboja Knežaka gospod Matjaž Nemec, namesto gospe Monike Gregorčič mag. Dušan Verbič.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red in ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem. Odboru tudi predlagam, da združimo obravnavo obeh točk dnevnega reda v eno. Ima kdo kakšen pridržek, glede tega predloga? Vidim, da ne.

Tako da, prehajamo na 1. IN 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – 1. TOČKA – PREDLOG PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2020 IN 2. TOČKA – PREDLOG PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2021.

Predloga proračunov sta objavljena na spletni strani Državnega zbora. K tej točki oziroma k obravnavi te točke so pa bili vabljeni tako Vlada, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in pa Ministrstvo za finance.

Pričenjam z obravnavo predlogov proračunov in sprašujem, ali želi predstavnik Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo besedo? Ker vidim, da je tako, dajem kar besedo državnemu sekretarju, gospodu Alešu Cantaruttiju.

Izvolite.