Govor

Edvard Paulič

Lep pozdrav še enkrat!

Pričenjam 17. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor. Na seji kot nadomestni član odbora oziroma članica odbora, s pooblastili sodeluje mag. Bojana Muršič, ki nadomešča poslanca Soniboja Knežaka.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2020 in pa Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2021. Ker do pričetka seje nisem prejel nobenega predloga za spremembo dnevnega reda, je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora. Preden začnemo z dnevnim redom, še predlagam, da imamo za obe točki dnevnega reda skupen uvod predstavnikov ministrstev in skupno razpravo, ter tudi morebitne skupne zaključke, saj sta med seboj povezana.

Prehajamo na 1. IN 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA PREDLOGOV PRORAČUNOV REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2020 IN 2021, ki ju bomo obravnavali kot zainteresirano delovno telo na podlagi 157. člena Poslovnika Državnega zbora. Predloga proračunov z dne 30. 9. 2019 sta objavljena na spletnih straneh Državnega zbora. Na sejo so bili za obravnavo povabljeni predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za finance.

Namen obravnave je predstavitev stališč članic in članov odbora do postavk predlogov proračunov iz delovnega področja odbora in morebitna vložitev amandmajev, ki jih odbor, kot zainteresirano delovno telo, v skladu s tretjim odstavkom 157. člena lahko vloži samo k posameznim podprogramom pri določenih neposrednih uporabnikih iz posebnega dela predloga proračuna, ki zadevajo njegovo področje. V primeru vložitve amandmajev, lahko predlog za spremembo izdatkov na posameznem področju uravnoteži s predlogom za spremembo izdatkov na drugem področju(Nadaljevanj) posameznem področju uravnoteži s predlogom za spremembo izdatkov na drugem področju po določbi šestega odstavka istega člena pa ne smejo biti v breme proračunske rezerve ali splošne proračunske rezervacije in tudi ne v breme dodatnega zadolževanja. Za uvodno predstavitev sprašujem, če jo želi predstaviti predstavnica Ministrstva za finance, gospa Šteblaj?

Izvolite.