Govor

Vojko Starović

Vse člane in članice odbora, vabljene ter ostale lepo pozdravljam.

Pričenjam 30. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Na seji bodo sodelovali kot nadomestni člani: Matjaž Han namesto Soniboja Knežaka; Nataša Sukič namesto Miha Kordiša; in Aleksander Reberšek namesto Ive Dimic; ter Nik Prebil namesto Aljaža Kovačiča.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora: predlog priporočila v zvezi z mnenjem računskega sodišča, da vlada oziroma pristojni ministrstvi niso bili uspešni pri zagotavljanju dostopnosti in dosegljivosti storitev socialnega varstva in da so za projekte, ki naj bi zgolj pokazali ali so predvidene rešitve v zvezi z dolgotrajno oskrbo ustrezne ali ne, namenili nesorazmerno veliko sredstev. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom seje, je določen takšen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA.

V zvezi s to točko ste prejeli naslednje gradivo, ki je objavljeno na spletni strani državnega zbora: zahteva poslanske skupine SDS za sklic izredne seje Državnega zbora; mnenje Zakonodajno-pravne službe; mnenje Vlade; amandmaja poslanske skupine SDS; in amandmaje poslanske skupine Levica.

Od vabljenih, katerih spisek ste dobili z vabilom se je opravičil: predsednik vlade Marjan Šarec; ter Srečno Malčnik, Koroški dom starostnikov.

Rok za vlaganje amandmajev je bil do začetka obravnave predloga priporočila. Ugotavljam, da so v poslovniškem roku amandmaje vložili: poslanska skupina SDS k 1. in 2. točki priporočila; ter poslanska skupina Levica k novi 3., 4., 5. in 6. točki priporočila.(nadaljevane) Pričenjam z obravnavo predloga priporočila, v kateri bomo na podlagi 171. člena v povezavi s 126. členom poslovnika Državnega zbora opravili razpravo in glasovanje o posameznih delih oziroma točkah predloga priporočila.

Želi predlagatelj priporočila podati dopolnilno obrazložitev k posameznim točkam?

Izvolite- kje imam? Aha. Izvolite tam dol.

Izvolite, mag. Karmen Furman, beseda je vaša.