Govor

Robert Polnar

Hvala.

Ali želi besedo kdo od poslanskih skupin? Ne.

Tako, da prehajamo na odločanje. In sicer odločamo o predlogu za umik točke dnevnega reda, 4. točke dnevnega reda, to je predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini. Začenjam glasovanje. Glasujemo.

Kdo je za? (2 člana.) Kdo je proti? (9 članov.)

Ugotavljam, da predlog za umik točke dnevnega reda ni sprejet.

V poslovniškem roku nisem prejel drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, zato ugotavljam, da je sprejet takšen dnevni red kot ste ga sprejeli s sklicem seje.

Zato prehajam na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DAVKU OD DOBIČKA OD ODSVOJITVE IZVEDENIH FINANČNIH INSTRUMENTOV. Predlagatelj zakona je vlada. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 45. seji 8. oktobra letos potrdil nujni postopek.

K obravnavi te točke so vabljeni: predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance; in Zakonodajno-pravne službe.

Dodatno gradivo, ki smo ga prejeli k predlogu zakona je: mnenje Zakonodajno-pravne službe; in mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance.

Amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o posameznih členih na seji odbora. Do zdaj je amandmaja vložila poslanska skupina Slovenske demokratske stranke in sicer k 2. in 3. členu predloga zakona.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Ali želi predstavnik Ministrstva za finance podati dodatno obrazložitev.

Gospod minister Andrej Bertoncelj, izvolite, beseda je vaša.