Govor

Vojko Starović

Lep pozdrav, vse članice in člane odbore vabljeni, ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

Pričenjam 14. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Obveščam vas, da so z nami Eva Irgl, namesto članice odbora mag. Karmen Furman, pozdravljena in Nataša Sukič, namesto Primoža Siterja, tudi pozdravljena med nami. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Dnevni red - Predlog zakona o izplačilu neizplačanega dodatka za nego otroka, druga obravnava; Poročilo o delu Inšpektorata Republike Slovenije za delo za leto 2018; 3. točka - Poročilo o delu in finančnem poslovanju FIHO v letu 2018; in razno.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O IZPLAČILU NEIZPLAČANEGA DODATKA ZA NEGO OTROK.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh zbora: predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje komisije, Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide, vloženi amandmaji kvalificiranih predlagateljev, predlogi za amandmaje odbora predstavnice oškodovanih staršev.

Vabljeni k 1. točki so Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Državni svet, Zakonodajno-pravna služba, Brane But in predstavnica oškodovanih staršev.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Ugotavljam, da so bili v poslovniškem določenem roku vloženi amandmajih poslanske skupine koalicije. Želi predlagatelj zakona podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? (Ne.) Ne. Hvala.

Želi besedo Zakonodajno-pravna služba? (Da.)

Izvolite, gospa Sladjana Ješić.