Govor

Robert Pavšič

Najlepša hvala za besedo. Najprej opravičilo predsedniku in članom odbora za ta odmor, ampak hoteli smo si vzeti še malce več časa in tako skleniti nekajmesečno delo, ki smo ga opravili tako v koaliciji kot tudi z Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za finance, FURSOM, ne vem če sem še koga spustil in seveda z Levico vse v želji in z namenom ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Poiskali smo, glede na vse te pogovore, največji skupni imenovalec, ki smo ga lahko inkorporirali? v svoj predlog amandmajev, s katerimi bi hitreje prišli do sklepnega dela dejanske ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in načrtovanja čimprejšnjih nadaljnjih ukrepov, ki smo jih tudi že napovedali oziroma ki jih je že napovedalo Ministrstvo za zdravje.

Svojo podporo zakonu, ki ga je vložila Levica pogojujemo s sprejetjem devetih amandmajev, ki jih boste dobili na mizo, s katerimi dejansko ukinjamo dopolnilno zdravstveno zavarovanje in uvajamo pavšalni prispevek. Pri tem pa je potrebno opozoriti tudi na to, da za pravno vzdržnost predloga zakona je potrebno podpreti tudi amandmaje Levice, in sicer k 3., 7., 9., 15., 21., 22., in novemu 22.a členu.

To smo skuhali, gospod predsednik.