Govor

Spoštovani vsi prisotni, spoštovane kolegice in kolegi.

Pričenjam 12. sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Vse vas lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da se v začetku seje se je zaradi drugih obveznosti do pol desetih ne more udeležiti poslanec Žan Mahnič, poslanska skupina Slovenske demokratske stranke.

Prejel sem pa tudi 2 obvestili zaenkrat glede nadomeščanja. In sicer bo na seji namesto poslanca Roberta Polnarja sodeloval poslanec Jurij Lep, poslanska skupina Demokratične stranke upokojencev. In namesto poslanke mag. Bojane Muršič bo na seji sodeloval poslanec Matjaž Nemec, poslanska skupina Socialnih demokratov.

K dnevnemu redu ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk. Zaradi tega lahko ugotovimo, da je določen dnevni red seje tako, kot je bil predlagan s sklicem.

S tem lahko preidemo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O PRAVNEM VARSTVU V POSTOPKIH JAVNEGA NAROČANJA, druga obravnava, ki ga je Državnemu zboru predložila vlada Republike Slovenije.

Kot gradivo ste prejeli: mnenje Zakonodajno-pravne službe Državnega zbora Republike Slovenije z dne 14. oktobra letos; mnenje Komisije Državnega sveta za državno ureditev z dne 30. oktobra letos. In k tej točki so bili povabljeni: predstavniki Ministrstva za javno upravo; predstavniki državne revizijske komisije za ureditev postopkov oddaje javnih naročil; predstavnik Državnega sveta; predstavniki Sodnega sveta in predstavniki oziroma predstavnica Zakonodajno-pravne službe Državnega zbora.

V poslovniškem roku smo prejeli amandmaje poslanske skupine Slovenske demokratske stranke k 10., 11., 12., 13., 14. in 17. členu. In danes popravek enega od teh vloženih amandmajev. Prejeli pa ste tudi predloge poslanskih skupin Liste Marjana Šarca, Socialnih demokratov, Stranke modernega centra, Demokratične stranke upokojencev Slovenije in Stranke Alenke Bratušek za amandmaje odbora. Pričenjamo torej drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Odboru predlagam, da obravnavo nadaljujemo na način, da razpravljamo po vrsti o posameznih členih ter sproti razpravljamo in glasujemo o amandmajih ter o amandmajih odbora. Na koncu pa glasujemo še o vseh členih skupaj.

Ali kdo temu nasprotuje? Ugotavljam, da nihče.

Tako, da lahko preidemo na obravnavo zakona.

Lepo pozdravljam ministra, pristojnega za javno upravo, gospoda Jurija Medveda. In verjamem, da želi uvodoma kaj povedati glede predlagane novele zakona.

Izvolite.

Se opravičujem, sem spregledal. Postopkovno?

Jani Möderndorfer, postopkovno.

Izvolite.