Govor

Edvard Paulič

Hvala lepa.

Odpiram razpravo. Želi kdo razpravljati? (Ne.) Ugotavljam, da ne, tako da prehajamo na odločanje.

Na podlagi 265. člena Poslovnika Državnega zbora, dajem na glasovanje naslednje mnenje: »Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor podpira mnenje Zakonodajno-pravne službe o pobudi družbe Cadea, d.o.o., Planina in ostalih za začetek postopka za oceno ustavnosti 6. člena, devetega in desetega odstavka 7. člena, prvega in tretjega odstavka 15. člena, tretje alineje prvega odstavka 16. člena, 19. člena in petega, sedmega, devetega in desetega odstavka 33. člena Zakona o dimnikarskih storitvah.« Glasujemo.

Kdo je za? (7 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Odbor bo pripravil poročilo, v katerega bo sprejeto mnenje vključeno in ga poslal Zakonodajno-pravni službi, ki v skladu z 266. členom Poslovnika Državnega zbora, pripravi odgovor za Ustavno sodišče.

S tem zaključujem 1. Točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. IN 3. TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA LETNEGA POROČILA AGENCIJE ZA ENERGIJO ZA LETO 2018 IN POROČILO O STANJU NA PODROČJU ENERGETIKE V SLOVENIJI V LETU 2018. Kot gradivo ste prejeli Letno poročilo Agencije za energijo za leto 2018, z dne 28. 6. 2019 in pa mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, z dne 9. 10. 2019, k 2. točki, ter Poročilo o stanju na področju energetike v Sloveniji v letu 2018, z dne 28. 6. 2019 in pa mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, z dne 9. 10. 2019 k 3. točki.

K obema točkama dnevnega reda smo vabili Agencijo za energijo, Ministrstvo za infrastrukturo, ter Komisijo Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, k 3. točki dnevnega reda pa še Energetsko zbornico Slovenije in pa Sindikat delavcev dejavnosti energetike Slovenije.

Letno poročilo Agencije za energijo za leto 2018 je bilo posredovano Državnemu zboru na podlagi drugega odstavka 388. člena Energetskega zakona, Poročilo o stanju na področju energetike v Sloveniji v letu 2018 pa na podlagi prvega odstavka 404. člena Energetskega zakona. Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor bo oba dokumenta obravnavalo na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora, ki določa, da matično delovno telo obravnava poročilo, ki je bilo Državnemu zboru posredovano na podlagi zakona ali drugega predpisa, praviloma v treh mesecih po posredovanju. Obravnava na seji Državnega zbora pa se opravi, če tako določa Poslovnik Državnega zbora ali če to predlaga matično delovno telo.

Pričenjamo torej z obravnavo obeh dokumentov in najprej dajem besedo predstavnici predlagatelja.

Direktorica Agencije za energijo, mag. Duška Godina, izvolite.