Govor

Edvard Paulič

Pričenjam 13. sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vse prisotne prav lepo pozdravljam.

Imam dve opravičili, in sicer opravičila sta se poslanec Ivan Hršak in pa poslanec Zvonko Černač.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red s štirimi točkami v zvezi s katerimi v poslovniškem roku nisem prejel nobenega predloga za spremembo, zato je dnevni red določen kot ste ga prejeli s sklicem.

Preden pa preidemo na obravnavo točk dnevnega reda predlagam, da v skladu z že ustaljeno prakso 2. in 3. točko dnevnega reda, to sta Letno poročilo Agencije za energijo in Poročilo o stanju na področju energetike v Sloveniji obravnavamo skupaj, in sicer tako da bi predstavnikom predlagatelja dali besedo, da predstavi oba predloga akta, nato pa bi dali besedo ostalim vabljenim in potem še članicam in članom odbora. Oba dokumenta je namreč pripravilo oziroma je njun predlagatelj Agencija za energijo, vsebina obeh poročil, pa se v določenih segmentih pokriva, zato je posledično za pričakovati, da se bo razprava poslank in poslancev dotikala obeh dokumentov.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, in sicer na OBRAVNAVO POBUDE DRUŽBE CADEA, D.O.O., PLANINA IN OSTALIH ZA ZAČETEK POSTOPKA ZA OCENO USTAVNOSTI 6. ČLENA, DEVETEGA IN DESETEGA ODSTAVKA 7. ČLENA, PRVEGA IN TRETJEGA ODSTAVKA 15. ČLENA, TRETJE ALINEJE PRVEGA ODSTAVKA 16. ČLENA, 19. ČLENA IN PETEGA, SEDMEGA, DEVETEGA IN DESETEGA ODSTAVKA 33. ČLENA ZAKONA O DIMNIKARSKIH STORITVAH, ki jo bomo obravnavali na podlagi drugega odstavka 265. člena Poslovnika Državnega zbora.

Prejeli ste naslednje gradivo: Pobudo za oceno ustavnosti z dne 16. 7. 2019, mnenje Vlade z dne 29. 8. 2019 in pa mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 1. 10. 2019. Na sejo odbora sta bili vabljeni Zakonodajno-pravna služba in Ministrstvo za okolje in prostor.

Prehajamo na obravnavo. Sprašujem, če želi besedo predstavnica Zakonodajno-pravne službe? Gospa mag. Saša Bricelj Podgornik.

Izvolite.