Govor

Lep pozdrav na 12. nujni seji Komisije za nadzor javnih financ. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in sicer se je opravičil Zmago Jelinčič Plemeniti. Prejel sem eno pooblastilo in sicer poslanca Luko Meseca nadomešča poslanec Primož Siter. Prehajamo na določitev dnevnega reda, s sklicem seje ste prejeli dnevni red seje Komisije za eno točko. Vaših predlogov za spremembo dnevnega reda do roka, ki je predviden s poslovnikom nisem prejel, zato dnevni red ostaja takšen kot je bil poslan s sklicem.

Prehajamo torej na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA UPRAVLJANJE Z DRŽAVNIMI PODJETJI IN POLITIČNO KADROVANJE. Gradivo za to točko zahteva Poslanska skupina Nova Slovenija – Krščanski demokrati, je bilo objavljeno na spletni strani skupaj s sklicem seje komisije. Na sejo so bili s sklicem seje vabljeni Jernej Vrtovec v imenu predlagatelja zahteve Poslanske skupine Nove Slovenije, Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije, ki se je upravičil, doktor Andrej Bertoncelj, minister za finance, Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gabrijel Škof, predsednik uprave SDH, Karmen Dietner, predsednica nadzornega sveta SDH, ki se je opravičila iz zdravstvenih razlogov, Boris Štefanec, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije in Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča. Naknadno so bili na predlog predlagatelja vabljeni še naslednji in sicer; magistrica Nada Drobne Popovič, predsednica Uprave družbe Petrol, ki ni poslala opravičila, pa je tudi ne vidim v naših vrstah, Tomaž Berločnik, Rok Vodnik in Igor Stebernak, nekdanji člani uprave družbe Petrol. Igor Stebernak in Rok Vodnik sta se opravičila, Tomaž Berločnik se ni opravičil in ga tudi ne zasledim med nami. Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje menedžerk, ki se je opravičilo, Vseslovensko združenje malih delničarjev in Gorazd Podbevšek, Združenje nadzornikov Slovenije, ki pa ga tudi ne vidim. Vse prisotne lepo pozdravljam in vas hkrati prosim, da pred razpravo predstavite sebe, in sicer poveste ime in priimek ter institucijo

2. TRAK: (AB) – 12.05

(nadaljevanje) iz kod prihajate. Predlagam da razpravo odprem tako, da najprej dobi besedo predstavnik predlagatelja zahteve za sklic seje, torej Poslanska skupina Nova Slovenija za dodatno obrazložitev, nato bodo besedo dobili predstavniki vabljenih, potem pa bomo prešli na razpravo članov in članic zaenkrat spet samo članov komisije.

Besedo dajem torej predstavniku predlagatelja Poslanske skupine Nova Slovenija, torej Jerneju Vrtovcu.

Prosim.