Govor

Spoštovani zbrani!

Pričenjam z 12. redno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter vas vse vabljene in druge navzoče, ki so se udeležili današnje seje prav lepo pozdravljam.

Na začetku bi rad povedal, da na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo, kolegico Ivo Dimic bo zamenjala kolegica Tadeja Šuštar, ki jo lepo pozdravljam tukaj na današnji seji.

Prihajamo na določitev dnevnega reda seje današnjega odbora. S sklicem seje 29. oktobra 2019, ste prejeli naslednji dnevni red:

1. točka – seznanitev s poročilom o stanju kmetijstva, živilstva, gozdarstva, ribištva v letu 2018 v Sloveniji.

2. točka – pobude in vprašanja članov tega odbora.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za širitev dnevnega reda seje oziroma za umik, je ta določen kot je bil predlagan s tem sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – SEZNANITE S POROČILOM O STANJU KMETIJSTVA, ŽIVILSTVA, GOZDARSTVA IN RIBIŠTVA V LETU 2018 V SLOVENIJI.

K tej točki sem vabil: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Gospod državni sekretar, lepo vas pozdravljam; kmetijski inštitut Slovenije, tudi prav lepo pozdravljeni; Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije, tukaj vidim predstavnika in Sindikat kmetov Slovenije, prav tako lepo pozdravljeni.

Kot gradivo ste s sklicem seje prejeli omenjeno poročilo. Za uvod v poročilo dajem najprej besedo predstavniku Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, za podrobnejšo predstavitev poročila kot seveda tisti, ki ste pripravljali strokovne podlage in tudi samo poročilo pa bom dal besedo predstavnici ali predstavniku Kmetijskega inštituta Slovenije, ki je tudi pripravljavec poročila. Gospod državni sekretar, dr. Jože Podgoršek, izvolite, beseda je vaša.

Samo malo, imamo tehnično težavo. Trenutek. Vidim, da ne gre… / medsebojni pogovor/