Govor

Blaž Pavlin

Članice in člane odbora, vabljene ter vse ostale lepo pozdravljam. Pričenjam 14. nujno sejo Odbora za pravosodje. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje poslanke in poslanci; opravičil se je poslanec Željko Cigler. Prejel pa sem tri pooblastila, in sicer mag. Karmen Furman nadomešča poslanko Anjo Bah Žibert, poslanec mag. Marko Koprivc nadomešča poslanko mag. Meiro Hot in poslanec Vojko Starović nadomešča poslanko Mašo Kociper.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem ste prejeli dnevni red seje odbora in komisije. Ker k danemu dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma umik katere predlaganih točk, je določen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA ZAHTEVE SODNEGA SVETA ZA OCENO USTAVNOSTI ZAKONA O PARLAMENTARNI PREISKAVI IN POSLOVNIKA O PARLAMENTARNI PREISKAVI, ki jo bomo obravnavali na predlog drugega odstavka 265. člena Poslovnika Državnega zbora. Na voljo imamo naslednje gradivo: zahtevo iz dne 4. 10. 2019, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 12. 11. 2019 ter mnenje Vlade z dne 16. 10. 2019. K tej točki dnevnega reda sta bila vabljena Zakonodajno-pravna služba in Ministrstvo za pravosodje. Želi besedo predstavnica Zakonodajno-pravne službe? Izvolite, besedo gospa Katarina Kralj.